Workshop werken met je hoofd, hart en buik

Speel in op de boven- en onderstroom en vergroot je impact.

Werk jij in een adviesrol of geef je leiding aan een team? Wil je dat dat wat jij neerzet meer impact maakt? Lees: niet langer pleisters plakken en symptomen bestrijden maar een verandering echt bij de bron aanpakken en iets neerzetten dat blijvend bijdraagt aan een resultaat?

Als je heel eerlijk bent merk je dat je nog niet je volle potentieel benut.Je verlangt ernaar om met dat wat jij vindt, denkt en voelt je rol meer kleur te geven. Je rol als leider of adviseur zo in te vullen dat je harten raakt, hoofden aan het denken zet en bijdraagt aan transformatie met het werk dat jullie doen. Je ziet al wel wat er mogelijk is maar lukt je nog niet om dit beet te pakken en neer te zetten.

In de workshop werken met je hoofd, hart en buik zetten we hierin met jou de eerste stap.
Je leert om te verwoorden wat je voelt zodat je dit kan inzetten in je communicatie. We geven je praktische tools mee die je in het dagelijks leven ook kan inzetten zodat je ook zonder ons naar binnen kan keren om je eigen stem te horen. Daarnaast ga je ervaren hoe je jouw innerlijke stem kan inzetten in je rol om de impact te realiseren die jij voor ogen hebt op een manier die 100% jij is zodat je de impact kan neerzetten die jij voor ogen hebt.

Authentiek Leiderschap: Leiden met je hoofd, hart en buik

Leer hoe je jouw rol op een manier invult die 100% jou is. Gebaseerd op drie pijlers:

Emotionele intelligentie
Laat je gevoelens voor je werken. Leer hoe je ze kan omarmen en inzetten bij het maken van krachtige keuzes.

Logisch denken
Maak afwegingen op basis van ratio, feiten en met je gezond boeren verstand. Oh zo vaak gaat het hoofd maar door. Leer hoe je je hoofd kan temmen en kan schakelen naar de andere breinen wanneer nodig.

Intuïtie
Leer hoe je jouw onderbuik als instrument kan gebruiken en ontdek hoe je jouw innerlijke wijsheid kan aanboren en in kan zetten om de juiste richting te bepalen.

Wie geeft de workshop?

Nina James
mBit Mastercoach 

Tien jaar geleden maakte ik de overstap van hard werken naar werken vanuit mijn hart. Ik zat vast in een rol als leidinggevende die ik niet op mijn eigen wijze kleur kon geven. Ik wilde impact maken en goede resultaten halen op basis van samenwerken, transparantie en verbinding. Maar dit matchte niet met de cultuur van de organisatie en onze waarden begonnen steeds meer te botsen.

Ik merkte dat ik steeds meer met mijn hoofd werkte en mijn hart steeds meer naar de achtergrond verdween. Ik raakte de verbinding met mezelf kwijt en ik zoekende was in wie ik ben als leider en als mens. 

In veel organisaties is er nog steeds een resultaatgerichte ‘doe’ cultuur gebaseerd op strijdkracht, spierballen en hard werken. Druk zijn lijkt daarbij de norm. Een nieuwe vorm van leiderschap is dringend nodig. Leiderschap vanuit waarden, authenticiteit, intuïtie en van daaruit moedig zijn. Dat is wat nodig is om het speelveld te veranderen. En voor jou om van je te laten horen, richting te bepalen en impact te maken.  

De afgelopen tien jaar heb ik veel vrouwen begeleid in het moedig volgen van hun hart, in lijn met hun hoofd en buik. Met als resultaat meer flow, werkplezier en grip op hun energie en agenda. Ze werken lichter en halen betere resultaten. Impact maken door je eigen wijsheid op te volgen!

Annemiek van Poppel  

Inmiddels werk ik alweer 15 jaar in de rol van adviseur, (team)coach en trainer. 

Bij mijn coachees zie ik regelmatig de struggle tussen wat anderen in de organisatie vragen en verwachten en wat zij zelf vinden dat er moet gebeuren. Het vraagt moed, zelfinzicht en soms een duwtje in de rug om dat waar jij voor staat naar buiten te brengen in je rol. 

Ik vind het belangrijk om mijn coachees te helpen hun rol steviger te pakken omdat ik daarmee bijdraag aan het vergroten van leiders die kunnen bijdragen aan het herstellen van de balans tussen sturen op resultaat en kpi’s (harde kracht) en de ruimte om te leren van en met elkaar en te reflecteren of je nog wel het goede aan het doen bent en hoe het ook anders kan (zachte kracht). 

Ik geloof dat je ze allebei nodig hebt en dat de balans in veel organisaties zoek is. Hoe cliché ook: ik geloof dat een betere wereld bij jezelf begint en dat jij met jouw gedrag een beweging in gang kan zetten. Ik help je graag om die beweging te starten. 

Mijn fascinatie voor leiderschap en beweging creëren ontstond toen ik zelf vastliep in mijn rol als projectleider. Heel eerlijk: ik was een enorme micro-manager en stapte elke keer in de valkuil om zelf heel hard te werken. Ik wilde mijn eigen leiderschap verder ontwikkelen, ik wilde de resultaten van mijn projectteam een stap verder brengen en vooral meer rust, energie en werkplezier ervaren. 

Inmiddels heb ik de nodige meters gemaakt in werken met o.a. transactionele analyse, systemisch werk, praktische psychologie en teamcoaching en zet ze haar kennis en ervaring in om leiders en adviseurs in organisaties te helpen hun rol nog beter te pakken.

Wat anderen zeggen over Nina en Annemiek

De begeleiding door Annemiek heeft me opgeleverd dat ik steeds beter kan werken vanuit mijn innerlijke kracht, overtuiging en eigenheid. Ik kan dit inzetten en laten aansluiten op de ontwikkelingen in het bedrijf en de ontwikkelingen in mijn team. Dit helpt mij om de overige problemen daar laten waar ze liggen en geen apen op mijn schouder laten zetten.

Anke

Teamleider

Er ontstond bij mij helderheid: waar mijn invloed en verantwoordelijkheid begint en ophoudt. Hiermee is mijn rol veel duidelijker geworden. Hierdoor kan ik beter de kaders en het speelveld bepalen voor mijzelf en mijn team en dat geeft een hoop duidelijkheid!

Leyla

Teammanager

Ik heb zoveel gehad aan je hulp en je handvatten. En aan je energie en je lieve approach. Je hebt me echt aan het denken gezet (of eigenlijk juist meer aan het voelen) om meer mijn lieve kant ruimte te geven om te zijn. En daarmee weer het plezier terug te vinden.

Marlous

HR manager

Het gaat echt heel goed met mij. Ik merk dat het afgelopen jaar zoveel met mij gedaan heeft. Denk aan kiezen en liefde voor mezelf, grenzen aangeven en ga zo maar door. Het mooie is ook dat ik dit van anderen terug krijg.

Bregje

Operationeel manager

Ik voel mijn levensenergie weer stromen en zie wat het voor me doet. Hierdoor heb ik meteen nieuwe stappen durven zetten vanuit liefde voor mezelf.

Brigit

“Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg” 


Ben jij klaar voor een nieuwe beweging en een andere uitkomst? Als je nieuwsgierigheid 1% groter is dan je twijfel dan zien we je graag in onze workshop. 

In deze workshop:

 • Ervaar je de verschillen tussen werken vanuit je hoofd, hart en buik. 
 • Krijg je inzicht in de valkuilen die horen bij teveel hoofd, teveel hart of teveel buik. 
 • Je kan deze valkuilen herkennen bij jezelf zodat je makkelijker kan bepalen wat je nodig hebt om weer aan het stuur te zitten. 
 • Ervaar je hoe je deze drie ‘breinen’ in kan zetten om te komen tot een passende aanpak, oplossing of besluit waarmee je vol vertrouwen de volgende stap kan zetten. 
 • Heb je praktische tools in je rugzak zodat je na afloop van de workshop zelf kan bijsturen en dat wat jij denkt, vindt en voelt scherp maakt zodat je weet wat je te doen hebt.

De praktische details

 • Datum: vrijdag 21 juni 2024 
 • Het programma duurt van 9:00-13:30 uur 
 • Volledig verzorgde workshop op maat door Annemiek en Nina 
 • Het programma is inclusief een lekkere en voedzame lunch  zodat je met energie de middag in gaat (of misschien wel je weekend). 
 • Locatie: Landgoed De Beug, Odijk (Regio Utrecht, vlak bij Station Bunnink) 
 • Er is plek voor 30 deelnemers.

Bonus aanbiedingen voor de snelle beslissers

Om jou als snelle beslisser te bedanken voor je vertrouwen hebben we voor de eerste 15 deelnemers een paar mooie extra’s: 

 • Snelle beslissers tarief: 89,- (De investering voor de overige plekken is 189 Euro)
 • 1-op-1 coachgesprek om na afloop van de workshop te kijken hoe je de acties in praktijk kan brengen (ter waarde van 249 Euro). 
 • Bonus Module in aanloop naar de workshop (ter waarde van 97 Euro)