Header 1op1 Annemiek van Poppel 103-683x1024

“Be the change you want to see”

 

1 op 1 coaching

Geef jij leiding aan een team en komen de volgende zaken je bekend voor:

 

Jij verlangt naar

Een team dat verantwoordelijkheid pakt.

Werken vanuit een gezamenlijk doel waar je team én jij eigenaar van zijn. 

Ruimte in je agenda
om 
overzicht te creëren.

Hoe Desiré leiderschap pakt:

 

Ik had een nieuw project, het team moest nog vertrouwen krijgen in elkaar en in mij als leider. Dat uitte zich in weerstand en kritiek, dat vond ik ingewikkeld. Ook omdat het allemaal verschillende typen mensen zijn. Ik liep er tegenaan dat ik veel werk naar me toe trok en niet zo goed wist hoe ik die verantwoordelijkheid kon delen. Ik ben zelfverzekerder geworden als leider en durf meer leiderschap te tonen. Mijn team vroeg om meer kaders en besluiten, daar ben ik enorm in gegroeid. Ik herken mijn valkuilen beter en kan beter onderscheiden wat is van mij en wat is van het team. Dat geeft rust.

Desiré Kwartiermaker

1op1 Anemiek van Poppl 9-1024x683

Wie is Annemiek?

Jarenlang werkte ik als projectleider en stuurde ik projectteams aan. Ik stoeide met mijn rol als leider. Ik was rete-ambitieus en wilde mijn team uitdagen om een stapje extra te zetten.

Het is lang mijn valkuil geweest om zelf hard te werken als ik zag dat het resultaat achterbleef. Ik liep de gaten dicht voor mijn team, bluste brandjes en ging weer door.

Het was een vicieuze cirkel waarbij mijn goedbedoelde harde werken een tegenovergesteld effect had op mijn teamleden en de resultaten. Zij leunden achterover en rekenden erop dat ik het toch wel op loste, wat ook altijd gebeurde.

Ik werkte steeds meer uren, ging vaak ’s avonds nog even door en het voelde alsof ik constant in een ratrace zat. En dat was me een partijtje frustrerend!

Team_up_cirkels_Annemiek_van_Poppel

Een team is een systeem

Toen ik leerde om naar een team te kijken als een systeem, vielen bij mij de kwartjes. Ik besefte me dat we met ons gedrag patronen in stand houden. Dit betekende ook dat ik zelf dingen anders kon doen om patronen te doorbreken en het team in beweging te krijgen.

Ik begon met dingen anders doen, merkte dat mijn team anders reageerde en dat de resultaten direct verbeterde. Zonder dat ik er harder voor hoefde te werken! Doordat ik inzag waar ik als leider mee kan spelen, werd het voor mij weer leuk. Eindelijk zat ik weer aan het stuur!

Jij weer aan het stuur

Ik begeleid projectleiders en leidinggevenden die hun team in beweging willen krijgen. Minder denken en meer doen, jij weer achter het stuur. Dat gun ik jou ook! 

Tijdens het coachtraject kijken we naar jouw situatie, jouw team en wat jij kan doen om je team in beweging te krijgen.

We werken aan een gerichte hulpvraag. Ik begeleid je in het hier en nu. Wat gebeurt er in praktijk wat ervaar je, wat heb je nodig om verder te gaan. Ik spiegel je, geef je praktische handvatten, daag je uit, moedig je aan om van denken naar doen te gaan en geef je een liefdevolle schop onder je kont wanneer nodig.

“Het geheel is meer dan de som der delen”

Hoe Elise overzicht kreeg

Elise

1op1 Annemiek van Poppel - elastiek

Klaar om te onderzoeken hoe jij de verantwoordelijkheid kan delen met je team?

Het traject
  • Nadat je je hebt aangemeld neem ik contact op om een eerste afspraak te maken.
  • We starten met een intakegesprek van 1 uur waarin we je doel en gewenste resultaat formuleren.
  • Je krijgt 4 coachgesprekken van 1,5 uur verspreid over ongeveer 3 maanden.
  • Tussen de gesprekken door ga je je inzichten toepassen in de praktijk.
  • Wanneer je even vastloopt, is er ruimte voor persoonlijk contact, via WhatsApp of email.

Alle gesprekken vinden online plaats via Zoom of Skype.

Leiders die je voor gingen:

“De coachgesprekken met Annemiek hebben mij opgeleverd dat ik steeds beter kan werken vanuit mijn innerlijke kracht, overtuiging en eigenheid. Ik kan dit inzetten en laten aansluiten op de ontwikkelingen in het bedrijf en de ontwikkelingen in mijn team. Dit helpt mij om de overige problemen daar laten waar ze liggen en geen apen op mijn schouder laten zetten.”

Anke – Teamleider

“Er ontstond bij mij gaandeweg steeds meer helderheid: waar mijn invloed en verantwoordelijkheid begint en ophoudt. Hiermee is mijn rol veel duidelijker geworden. Hierdoor kan ik beter de kaders en het speelveld bepalen voor mijzelf en mijn team en dat geeft een hoop duidelijkheid!”

Leyla – Projectleider
“Wat ik meeneem uit dit traject is emotie en inhoud in een project te kunnen scheiden. Hierdoor kan ik in communicatie met mijn team nog beter afstemming vinden als er verschil van inzichten zijn.”
Home ANNEMIEK-VAN-POPPEL