Teamontwikkeling op maat

Je weet dat er meer uit je team te halen valt. Het zijn nog teveel solisten, nog teveel los zand, terwijl een goed samenwerkend team zoveel meer resultaten haalt.

Tijdens het traject van teamontwikkeling werken we aan doelen die het team zelf heeft geformuleerd, zodat er onderling meer verbinding ontstaat. De teamleden leren elkaar op een andere manier kennen, zodat ze inzien wat een toevoeging elke collega is voor het team. Ieder op zijn eigen manier.

Al snel zie je de structurele verbeteringen. Mensen nemen na het traject zelf eigenaarschap, worden productiever en halen meer waarde uit hun eigen team. De aandacht verschuift van de korte naar de lange termijndoelen.

Voor echte verbinding heb je geen wifi nodig.

– Annemiek van Poppel

Hoe werkt een

teamtraject op maat?

Ik start met een teamanalyse door eerst met de leidinggevende de situatie te bespreken. Vervolgens onderzoek ik tijdens de individuele intakes met alle teamleden wat er speelt en hoe zij daar zelf in staan.

Dankzij deze analyse bepaal ik de huidige fase in de teamontwikkeling en pas ik de inhoud van het traject daarop aan.

Het traject start met de gezamenlijke kick-off waarin de teamleden zelf de doelen formuleren en zich hieraan committeren. Daarna volgen een aantal groepsessies waarin we onderzoeken hoe jouw team deze doelen kan behalen en wat er nog in de weg zit om dat te bereiken.

Het team brengt de nieuwe inzichten meteen in de praktijk, dus je hebt er snel profijt van op de werkvloer. Tijdens de sessies help ik je om de skills van je team op te poetsen en te laten shinen, zodat ze beter in staat zijn om samen te vlammen.

Aan het einde van het traject kan jouw team zelfstandig werken aan het realiseren van hun doelen en kunnen jullie zonder mij weer door.

Teamtraject 3_poppels

Als je hulp nodig hebt met teamcoaching, raad ik je zeker aan Annemiek in te schakelen!

– Anouk Molenaar, Senior Manager CPO – Amgen

Even bellen

Waar loop je precies tegenaan met jouw team?

Plan een kennismakingsafspraak of mail jouw vraag naar annemiek@annemiekvanpoppel.nl

Teamtraject - even bellen