Meestal begin ik mijn dag met een ochtendwandeling. Ik geef mezelf dan een opdracht mee om mijn creativiteit te stimuleren en in te tunen op met mijn missie. Meestal komen er hele leuke dingen boven borrelen, zo ook deze week! Wie bewonder ik en waarom? Er kwam een verrassend lijstje uit met een paar bekende personen en daarnaast vooral mensen uit mijn directe omgeving. Ik vertel je graag wie ik bewonder en waarom. 

Moeder worden

Mijn vriendin Marjolein die vorig jaar besloot moeder te willen worden zonder partner. Zij onderzocht hoe ze dat wilde realiseren. Inmiddels is ze zwanger van een donor papa. Als de baby goed blijft groeien, houdt zij eind september haar eerste kindje vast. Ik bewonder dat zij haar verlangen onderzoekt en het moederschap invult op een manier die voor haar past.

Muur afbreken voor de liefde

Mijn zusje die in de loop der jaren een aardige muur om haar emoties bouwde en deze muur steen voor steen heeft afgebroken omdat ze graag een leuke relatie wil. En jawel hoor, na de nodige tranen en zelfonderzoek wordt het nu leuk: er wordt gedatet mét kriebels. Ik bewonder hoe ze zichzelf beter heeft leren kennen en de liefde weer heeft leren toelaten. Wat een lef!

Financiële vrijheid

Vriend Michiel droomt van financiële vrijheid. Hij bouwt zijn vrijheid letterlijk bij elkaar. Hij bouwde een oude boerderij om tot een vakantiehuis. Inmiddels wordt het vakantiehuis verhuurd. Vorig jaar verkochten hij en zijn vriendin hun woonhuis en kochten er een nieuw huis voor terug. De overwaarde investeren ze weer en zo creëren zij geld. Ik bewonder het harde werk dat in alle verbouwingen zit en daarnaast runnen ze ook nog ‘even’ een jong gezin.

Vooruit in je eigen tempo

Mijn schoonzusje Marrit is herstellende van een burn-out. Ze vertelt me over een situatie waarin ze haar eigen grenzen bewaakte en daarmee haar energieniveau. Daarnaast onderzoekt ze wat voor werk ze wil doen. Ze heeft een leuke plek gevonden om weer te wennen aan het werkritme en te ontdekken wat ze nou precies wil. Ik vind het knap dat ze de geleerde lessen van haar burn-out toepast en dat ze stappen zet die haar verder helpen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze een vorm vindt die voor haar werkt!

Onbevangen op avontuur

Last but not least: vriendin Tamara die een aantal jaar geleden naar het buitenland vertrok met haar vriend voor een nieuw avontuur. Ze verhuisde naar Curaçao, ze vond een baan, maakte nieuwe vrienden en vond haar draai. Toch begon het avontuur en de ambitie te kriebelen. Ze verhuisde naar Bonaire voor een veelbelovende baan maar kon toen haar draai niet vinden. De veelbelovende baan was het niet en het eiland was ook minder leuk dan verwacht. Na 1,5 jaar investeren heeft ze de knoop doorgehakt. De baan is opgezegd en per 1 oktober vertrekt Tamara met haar vriend naar een nieuwe bestemming. Eerst rondreizen en dan voelen waar het fijn is en dan opnieuw settelen. Ik bewonder de openheid en onbevangenheid: ergens heen gaan en dan zien wat je tegenkomt en daarmee weer iets nieuws opbouwen.

Ik bewonder persoonlijk leiderschap

Als ik kijk naar dit lijstje dan zijn dit allemaal mensen die een duidelijk beeld hebben waar ze voor staan en waar ze voor gaan. Ik zie dat mijn vrienden een paar dingen gemeen hebben:

  1. Het begint met een verlangen
    Ze hebben allemaal een droom, een verlangen, een ideaal waarvoor zij bereid zijn keuzes te maken. Ze willen dingen anders doen dan ze tot nu toe hebben gedaan omdat ze een ander resultaat willen. Daar is lef voor nodig!
  2. Onderzoek: stap voor stap
    Ze worden niet wakker van de ene op de andere dag met: dit wil ik en dit ga ik doen. Was het maar zo’n feest! De invulling vinden van dat waar je voor gaat is een proces. Heel veel kleine stappen waarin je onderzoekt, ervaart wat je wel wilt en wat je niet wilt, nieuwe vormen verkennen. Soms is het ook gewoon hard werken, diepgaan, even in een fase zitten waarin je het allemaal even niet weet om daarna grandioos te kunnen pieken. Ik vind het mooi om te zien dat veel kleine stapjes samen leiden tot een invulling van het verlangen.
  3. Op eigen wijze
    Doordat ze hun verlangen invullen op hun eigen manier, komt er ook een vorm uit die super persoonlijk en authentiek is. Ik vind het leuk om te zien dat je op zoveel verschillende manieren invulling kan geven aan je leven. Met hun persoonlijke en authentieke keuzes geven mijn vrienden de wereld kleur én ze steken mij aan om te dromen en te onderzoeken.

Hoe is dat voor jou? Wie bewonder jij en waarom? Heb jij zelf een verlangen dat jou richting geeft? Deel je reactie onder dit bericht, ik ben benieuwd! Het lijkt me leuk om elkaar te inspireren vanuit bewondering.

 

Over mij - jouw droomteam

Over de auteur: Annemiek

Annemiek helpt leidinggevenden om het beste uit hun team te halen. Als klein meisje was ze al gefascineerd door groepsdynamiek en inmiddels heeft ze hier haar werk van gemaakt. Ze begeleidt teams naar een samenwerking met meer plezier én resultaat.