Ken je dat? Dat er een gedachte af en toe eens voorbijflitst. Deze is een beetje lastig en je negeert deze. Dat gaat aardig goed. Toch blijft de gedachte terugkomen. Steeds vaker tot het moment dat je deze niet meer kunt negeren.

In 2015 kwam de gedachte regelmatig voorbij: is dit het nou? Ik had het goed voor elkaar. Ik had een leuke baan als projectleider en werkte aan toffe projecten met gezellige collega’s. Ook had ik een rijk sociaal leven, een schattig poppenhuisje dat ik helemaal naar mijn zin had ingericht en ik verdiende genoeg om toffe trips te maken en het leven te leiden dat ik wilde leiden.

De keerzijde die ik niet liet zien was: ik werkte + 50 uur in de week, ik was continu moe en laag in energie. Stiekem woog ik een paar kilo’s zwaarder dan waar ik me prettig bij voelde en ik was nooit tevreden: het moest altijd beter en meer.

Regelmatig popte de gedachte op: wil ik zo doorgaan? Ik wist het antwoord al maar ik had geen idee waar te beginnen. Minder werken was onmogelijk: elke keer stapte ik weer in de valkuil om nog even wat af te maken en ik zei altijd ja als er iets gedaan moest worden. Doordat ik vond dat ik het nooit goed genoeg deed: bleef ik maar doorgaan.

Nee, ik heb geen burn-out gehad. Maar ik heb wel hulp gehad bij het doorbreken van mijn patroon. Ik kan nu zeggen: alleen was dit me nooit gelukt! Het is uitdagend om je eigen gedrag te veranderen. En eerlijk is eerlijk: mijn eigen valkuil steekt ook nu nog wel eens de kop op. Alleen nu herken ik het en kan ik ermee omgaan zonder dat het me in de weg zit.

Dat gun ik jou ook! Ben jij ook een workaholic en werk je als leider van een project of team? Dan help ik je graag om je rol als leider wat lichter te maken. Wil je af van de extra uren die je maakt, zoek jij naar een manier om de verantwoordelijkheid niet langer bij jezelf te houden maar te delen met je team?

Als je verlangen om in beweging te komen ook maar 1% groter is dan je angst: neem dan eens een kijkje op mijn website en neem contact op voor een kennismaking. En weet: je hoeft nog niet te weten waar het eindigt, het belangrijkste is dat je de eerste stap zet!

Over mij - jouw droomteam

Over de auteur: Annemiek

Annemiek helpt leidinggevenden om het beste uit hun team te halen. Als klein meisje was ze al gefascineerd door groepsdynamiek en inmiddels heeft ze hier haar werk van gemaakt. Ze begeleidt teams naar een samenwerking met meer plezier én resultaat.