Familieopstellingen

Vind jouw plek

 

Loop je vast in hetzelfde patroon? Familieopstellingen zijn een mooie manier om je patroon te onderzoeken zodat je iets wat je onbewust doet gaat herkennen in praktijk en kan doorbreken. Tijdens de try out ochtend ben je van harte welkom om jouw vraagstuk te onderzoeken. Je maakt inzichtelijk hoe je verbonden bent met jouw familiesysteem en hoe dit van invloed is op vraagstukken die je vandaag de dag ervaart in je werk en relaties. Je gaat naar huis met nieuwe inzichten, een scherper beeld van jouw patroon zodat je vrijer en krachtiger kan handelen en meer in lijn met je eigen behoeften. 

Praktische details:

  • Wanneer: 23 mei 2025
  • Tijd: 9:30-12:30 uur, Inloop vanaf 9:00 uur 
  • Locatie: Het coach atelier, Berlicum (5 min. bij Den Bosch) 
  • Groepsgrootte: Min. 3 – max 5. Er is plek voor 2 vraag-inbrengers en 3 representanten.
  • Begeleiders: Barbara Veldboom en Annemiek van Poppel

Over Barbara en Annemiek 

 

Barbara Veldboom en Annemiek van Poppel leerden elkaar kennen tijdens de opleiding Systeemdynamieken in families bij het Bert Hellinger Instituut. Beiden werken als coach met elk hun eigen expertise. Barbara werkt als wandelcoach en coacht hardwerkende mannen en vrouwen om hun plek in te nemen in een druk dagelijks leven. Annemiek van Poppel helpt ervaren Learning & Development adviseurs om hun rol steviger te pakken. 

Tijdens de opleiding merkten we dat ons begeleiderschap stevig genoeg staat en het is tijd om naar buiten te treden en onze skills voor een breder publiek toegankelijk te maken. De try-outs zijn onze eerste stappen in de buitenwereld. Voor jou een mooie kans: twee begeleiders, ruime persoonlijke aandacht en een kleine setting (max 5 personen). We vragen een kleine investering terug voor de locatiehuur en een review na afloop die we op onze website mogen gebruiken.

    Annemiek

    Barbara

    Je moet het zelf doen,
    maar je hoeft het niet alleen te doen

     

    Wat is een familieopstelling? 

    Familieopstellingen zijn een methodiek die is ontwikkeld door Bert Hellinger, en worden vaak gebruikt om onbewuste patronen binnen systemen zoals families, teams of organisaties zichtbaar te maken. In een opstelling worden representanten geplaatst om de verschillende elementen van een systeem te symboliseren. Dit biedt een diepgaand inzicht in de dynamieken die spelen en laat je zien welke onbewuste overtuigingen, patronen of gedragingen jou in de weg staan. Door deze patronen te herkennen ontstaat ruimte om deze te doorbreken. Daardoor ervaar je meer vrijheid en kan je je eigen plek innemen in het systeem.

    Wat voor vragen kan ik inbrengen? 

    Veel verschillende vragen zijn interessant om te onderzoeken met een familieopstelling. Om je een idee te geven, hier een aantal voorbeeldvragen: 

    • Wat speelt er in mijn systeem dat ik nog niet zie, maar mijn functioneren beïnvloed? 
    • Hoe kan ik mijn rol steviger pakken? 
    • Wat houdt mij tegen om mijn volle potentieel te benutten in mijn werk? 
    • Hoe kan ik beter balans vinden tussen mijn persoonlijke grenzen en de verwachtingen van anderen? 
    • Hoe kan ik mijn plek innemen zonder me te veel aan te passen of te veel terug te trekken? 
    • Hoe kan ik mijn autoriteit als L&D specialist versterken zonder dominant over te komen? 
    • Wat mag ik loslaten om mijn plek volledig in te nemen en mijn impact als L&D specialist te vergroten? 
    • En ook vragen die nog niet helder geformuleerd kunnen worden zijn welkom! 

    Ik kan me voorstellen dat het spannend is om je aan te melden. Wil je nog even contact om meer gevoel te krijgen bij ons of te checken of een familieopstelling de juiste manier is om je dilemma te onderzoeken. Neem dan contact op met een van ons. 

     

    Wat anderen zeggen:

    ” Met Annemiek werk ik aan het beter stellen van grenzen in mijn projecten (die ik uit enthousiasme regelmatig overschrijd). Wat mij erg heeft geholpen is een opstelling van mijn emoties: een bijzondere ervaring! Door deze ervaring merk ik dat het in het dagelijks leven makkelijker kan terugvallen op het krachtige gevoel van ‘boosheid’ (dat samenhangt met stellen van grenzen) en dat boosheid niet meer mijn ‘grote’ vijand is, maar ook klein kan zijn en daarmee een krachtige tool om grenzen te stellen.”

    Rachelle, Zelfstandig L&D professional