Lieve kartrekker, jij werkt hard om alles voor elkaar te krijgen. Je team beweegt helaas niet mee. En dit kost je energie. Bergen energie. Check eens bij jezelf, welke van de onderstaande punten herken jij?

Relax, je bent niet de enige die wat er in een team gebeurt, persoonlijk neemt. Ik kom het bij mijn coachees vaak tegen en ik ken deze valkuil zelf ook heel goed ;-).

Jij als leider van een team leidt de groep, jij faciliteert het proces, jij geeft de structuur die het team nodig heeft. En daar stopt het.

Of je team in beweging komt en wil meewerken die verantwoordelijkheid ligt in het team.

Je kan wel goed kijken naar wat het team nodig heeft en welke interventies hierbij passen. Dit is anders dan de kar trekken en hopen dat de ander in beweging komt. Heb jij het gevoel dat je loopt te trekken aan je team, stop dan met harder werken en harder trekken.

Start met volgen, heel goed kijken en luisteren en aansluiten bij wat je team nodig heeft. Ga dit faciliteren, zodat je de verantwoordelijkheid voor jullie resultaat kan laten daar waar hij hoort: in het team.

Denk je nou: ja dit wil ik! Maar waar begin ik? Plan dan hieronder je ontwikkelgesprek in, dan kijken we wat voor jou de eerste stap is en of je die samen met mij wilt zetten.

Over mij - jouw droomteam

Over de auteur: Annemiek

Annemiek helpt leidinggevenden om het beste uit hun team te halen. Als klein meisje was ze al gefascineerd door groepsdynamiek en inmiddels heeft ze hier haar werk van gemaakt. Ze begeleidt teams naar een samenwerking met meer plezier én resultaat.