Voor alle kartrekkers die klaar zijn met trekken aan hun team - Annemiek van Poppel

Voor alle kartrekkers die klaar zijn met trekken

Lieve kartrekker, jij werkt hard om alles voor elkaar te krijgen. Je team beweegt helaas niet mee. En dit kost je energie. Bergen energie. Check eens bij jezelf, welke van de onderstaande punten herken jij?


Relax, je bent niet de enige die wat er in een team gebeurt, persoonlijk neemt. Ik kom het bij mijn coachees vaak tegen en ik ken deze valkuil zelf ook heel goed ;-).

Jij als leider van een team leidt de groep, jij faciliteert het proces, jij geeft de structuur die het team nodig heeft. En daar stopt het.

Of je team in beweging komt en wil meewerken die verantwoordelijkheid ligt in het team.

Je kan wel goed kijken naar wat het team nodig heeft en welke interventies hierbij passen. Dit is anders dan de kar trekken en hopen dat de ander in beweging komt. Heb jij het gevoel dat je loopt te trekken aan je team, stop dan met harder werken en harder trekken.

Start met volgen, heel goed kijken en luisteren en aansluiten bij wat je team nodig heeft. Ga dit faciliteren, zodat je de verantwoordelijkheid voor jullie resultaat kan laten daar waar hij hoort: in het team.

Denk je nou: ja dit wil ik! Maar waar begin ik? Plan dan hieronder je ontwikkelgesprek in, dan kijken we wat voor jou de eerste stap is en of je die samen met mij wilt zetten.

Altijd als eerste op de hoogte
Ik deel regelmatig mijn persoonlijke verhaal en tips hoe je nog meer kan halen uit de samenwerking met je team. Vind je het leuk een seintje te krijgen als er een nieuwe blog online staat? Laat je gegevens achter en ik stuur je als eerste een bericht!

Oh ja, je gaat hiermee ook akkoord met de privacyverklaring

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Annemiek van Poppel draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches